Nieuwe recordpoging voor de elektrofiets

André Kesseler

07 July 2020 15:00

elektrische motoren

Over een jaar wil een zesvoudige wereldkampioen het snelheidsrecord voor elektrische motoren verbreken.

Dit jaar zou het gebeuren. Ex-MotoGP-rijder Max Biaggi zou samen met het Franse bedrijf Voxan een speciale elektrische motor bouwen en een poging doen om daarmee het snelheidsrecord te verbreken. Dat ging niet door. Iets met een virus of zo. Maar er zijn nieuwe plannen. In juli 2021 wil Biaggi het gaan proberen en wel op deze fiets.

Lees ook:

Wat? Wattman?

De Voxan Wattman is een omgebouwde Wattman Street Cruiser (foto hieronder) en daarmee wil Biaggi het record voor batterij-aangedreven motoren te lijf.

elektrische motoren

De machine is goed voor 273,7 kW (367 pk) en het doel is om daarmee minimaal een snelheid van 330 km/u te halen. Dat is namelijk net iets sneller dan het record van Ryuji Tsuruta. Op 8 augustus 2019 scheurde de Japanse rijder op de beroemde zoutvlakte van Bonneville (Utah) met zijn Mobitec EV-02A naar een top van 329,319 km/u.

elektrische motoren

Overigens kiest Biaggi niet voor Bonneville, maar voor de Salar de Uyuni-zoutvlakte in Bolivia. Nou maar hopen dat het virus een beetje meewerkt…

Bronnen: Voxan, New Atlas

Beeld: Voxan

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws