Speakersneaker, de Keeback en moderne e-bike

KIJK-redactie

23-01-2020 10:59:32

speakersneakers rugzak fiets

Schoeisel met ingebouwde speakers, een rugzak barstensvol hightech-snufjes en een bijzondere fiets: een selectie van de gadgets die we bespreken in KIJK 2/2020.

Rugzak 2.0

Een rugzak voor de toekomst, dat is de Keeback. De acht liter spullensjouwer is namelijk uitgerust met onder meer een bass-speaker van 10 watt, een handvol USB-poorten, antidiefstalslotjes én gps. Door een krasbestendige uv-coating en een flexibel RGB-scherm ziet hij er bovendien uit als een jetpack, wat natuurlijk nooit kwaad kan. Het originele ontwerp stamt al uit 2016, maar nu is de toekomst eindelijk hier.

Kijk op https://keeback.com

Speakersneaker

De EP 01 is een first-of-its-kind-sneaker, uitgerust met gedeponeerde DropLabs-technologie in de zool, die audio-input via Bluetooth kan vertalen naar vibraties, welke synchroon met het koptelefoongeluid in je oren de zenuwreceptoren in je voeten stimuleren, waardoor je met je hele lichaam het geluid kunt ervaren en op die manier een diepere connectie kunt aangaan met de wereld om je heen. Oftewel: een schoen die meetrilt met je muziek.

Hol naar droplabs.com voor meer.

Op die fiets

Hollandse vondst, deze Phatfour. Volgens de makers is het een kruising tussen een motorfiets uit 1906 en een moderne e-bike. Een soort back to the future dus, maar dan met zo’n 25 kilometer per uur. En ondanks de brommer-look is het toch echt een fiets, wat betekent: geen verplichte verzekering of rijbewijs of helm, maar wel vrijblijvende fietspadrechten. Doortrapt zijn ze, die Amsterdamse knutselaars, werkelijk doortrapt.

Vanaf 2290 euro, op phatfour.com

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws