SpotMini doet je afwas

KIJK-redactie

25-06-2016 10:57:33

SpotMini

Het robotbedrijf Boston Dynamics heeft een nieuwe creatie gelanceerd: de SpotMini.

Ruimt jouw hond of kat de vaatwasser in, of serveert hij drankjes terwijl je op de bank ligt te luieren? Waarschijnlijk niet. Mocht je hiervan dromen, is het misschien een idee om over te stappen op een mechanisch vriendje, zoals de nieuwe SpotMini van Boston Dynamics.

Het robotbedrijf – dat in handen is van Alphabet, Google’s moederbedrijf – heeft donderdag een filmpje van een nieuwe creatie vrijgegeven. Hierop is te zien dat de robothond behoorlijk dynamisch is. Zo weet hij na een uitglijder over een bananenschil eenvoudig op te staan en trotseert hij eenvoudig een trap.

Huishoudelijke klusjes

Maar nog belangrijker: het mechanische dier kan verschillende huishoudelijke klusjes voor je doen. Op het filmpje is te zien dat SpotMini eenvoudig je afwasmachine inruimt. Ook gooit hij afval in de prullenbak. Bovendien bezorgt het ‘dier’ je met alle liefde een drankje terwijl je op de bank zit.

Volgens Boston Dynamics heeft haar nieuwe ontwerp een gewicht van 29 kilo – ongeveer evenveel als dat van een Labrador. Verder gaat de accu ongeveer 90 minuten mee en beschikt SpotMini over sensoren die kunnen vaststellen op welke positie de ledematen zich bevinden.

Maar nog even voordat je na het zien van onderstaand filmpje op het punt staat je huisdier te verruilen: het is nog onduidelijk of het robothuisdier terechtkomt op de consumentenmarkt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dit filmpje wordt ook besproken in de rubriek ‘Blankesteijns bites’ in KIJK 9/2016. Dit nummer ligt in de winkel van 25 augustus tot en met 21 september.

Bronnen: Boston Dynamics, Gizmag, EngadgetPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes