Klautertoestel, liegmachine en rolmuis

KIJK-redactie

21-01-2021 11:00:00

rolmuis

De ERGO M575 Wireless Trackball, een leugendetector en een fitnesstoestel voor klauteraars: een selectie van de gadgets die we bespreken in de nieuwe editie van KIJK.

Omhoog!

klimtoestel

Thuis een berg beklimmen. Dat kan met CLMBR, kennelijk ’s werelds eerste Connected Vertical Climbing Machine. Het is een fitnesstoestel voor klauteraars, maar dan met een mooi aanraakschermpje, on-demand instructor-led classes en een fijn geluidssysteem. Volgens de bedenkers verbrand je er ongeveer 700 calorieën per halfuur mee; zo’n 60 procent meer dan met loopbanden of roeimachines. Want het is nooit hoog genoeg.

Klim naar www.clmbr.com

Liegmachine

liegmachine

De meeste gesprekken worden toch nét iets interessanter wanneer je een leugendetector op tafel zet. En dankzij gadgetgroothandel Firebox kan dat nu op ieder moment. Met de Make Your Own Lie Detector-set knutsel je zelf namelijk een onwaarheid-opspeurmachine, gewoon met wat karton en wat elektronica en wat vrije tijd. Of het apparaat echt aan de kwaliteitseisen van de CIA of de lokale buurtwacht voldoet, dat is dan weer niet helemaal duidelijk.

Bestellen kan op www.firebox.com

Rolmuis

rolmuis

De trackball kun je goed vergelijken met hoofdroos. Of met kleurrijke overhemden. Met die ene ex. Of met je verlammende depressie. Het zijn allemaal vervelende dingen die vaak lijken te verdwijnen, maar toch altijd vlak onder de oppervlakte blijven talmen. En nét als je ze bijna vergeten bent, steken ze hun ellendige kop weer op. Ditmaal is het de ERGO M575 Wireless Trackball, een draadloze en ergonomische computerklikker mét grote trackball. Jammer, maar het is in elk geval geen hoofdroos.

Klikkerdeklak naar www.logitech.com

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws