Foto’s: Tesla onthult zijn elektrische truck

Laurien Onderwater

17-11-2017 10:59:55

elektrische truck

Tesla CEO Elon Musk had het al maanden geleden aangekondigd, maar gisteren werd hij eindelijk onthuld: de e-truck.

Hij werd met luid applaus ontvangen: de semi truck van Tesla. En, eerlijk is eerlijk, het is een indrukwekkende vrachtwagen. De Tesla Semi trekt in 5 seconden op van o naar 100 kilometer per uur. Het bereik van de truck is ongeveer 800 kilometer en na een half uur opladen, kan de Tesla Semi weer 600 kilometer verder komen. En volgens Musk kan de aandrijving van de vrachtauto 1,5 miljoen kilometer mee.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wat de Tesla Semi moet gaan kosten, is nog onbekend.

Verrassing!

O ja, er zat ook nog een verrassing in de laadruimte van de elektrische truck: de Tesla Roadster – een geüpdatete versie van de Tesla Model 1. Deze ‘snelste productiewagen ooit’ (naar Musks eigen zeggen) kan in nog geen 2 seconden optrekken naar 100 kilometer per uur. De auto moet rond 2020 verkrijgbaar zijn voor een prijs vanaf 200.000 dollar.

Bronnen: Popular Mechanics, The Verge

Beeld: Tesla

Lees ook:

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes