Veilig fietsmachientje, Pac-Man Lamp en high-tech geurcapsules

Naomi Vreeburg

23-03-2017 13:00:29

pac-man

Een machine die om veiligheidsredenen je mobiel uitschakelt, een lamp in de vorm van Pac-Man en bestuurbare geurtjes: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 4/2017.

Fietsbel-me-niet

Veiliger verkeer begint bij de SafeDrivePod. Als dit fietsmachientje merkt dat je harder dan 10 kilometer per uur trapt, zet hij namelijk automatisch je mobiele telefoon (en dus je afleiding) uit. Goed idee van Gazelle, dat de stalen rossen met deze gadget erin nog aan het ontwikkelen is. Maar als die fietsen er eenmaal zijn, kun je ze lang en uitgebreid en langzaam bekijken, want hun bestuurders zullen precies 9,99 kilometer per uur leren rijden.

Site: www.gazelle.nl

Proficiat

Dit jaar vieren we de zevenendertigste verjaardag van de legendarische arcadegame Pac-Man, ontwikkeld door het Japanse Namco. Nu kun je zeuren dat je de zevenendertigste verjaardag van een videospelletje niet echt een denderend sterke gelegenheid vindt, en dan heb je best gelijk – maar je kunt ook gewoon blij zijn dat we een aanleiding hebben om je te wijzen op deze Pac-Man Lamp. Graag gedaan.

Kost 36 euro op www.firebox.com

Snuffelpod

In minder dan twee weken ruim 50.000 dollar ophalen. Dat lukt alleen als je een goed idee hebt. En kennelijk is een geurkaars 2.0 een goed idee. De Moodo is namelijk een internet of things customizable scent mixing system: een elektro-apparaat met geurcapsules dat je met je smartphone bedient en waarmee je zelf woonkamerreukjes kunt samenstellen. Daar kunnen we flauwe grapjes over maken, maar uiteindelijk zijn we gewoon stinkjaloers op het idee.

Ontdek de crowdfunding via www.idiegogo.com

Tekst: Rik PetersPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis