Wat is het beste tech-idee van 2020?

Laurien Onderwater

23 September 2020 09:00

start-ups

Voor de vijfde keer op rij gaat KIJK op zoek naar het beste Nederlandse tech-idee. En vanaf vandaag kun jij stemmen op je favoriet.

Tal van Nederlandse studenten en start-ups zijn druk bezig met innovatieve technologie. Welke van deze hoogstandjes verdienen een plekje in de spotlight? En wat is het állerbeste tech-idee van 2020? KIJK beoordeelt samen met het publiek én een deskundige jury de beste inzendingen

Stem op je favoriet

De redactie heeft een longlist van twintig inspirerende tech-ideeën van eigen bodem samengesteld. Deze lijst is tot stand gekomen in samenspraak met onafhankelijke experts, technische universiteiten en instanties die start-ups een plek geven.

Vanaf vandaag tot en met 14 oktober 23:59 uur kan iedereen stemmen op zijn favoriet. De winnaar wordt deels bepaald door een deskundige jury, en deels door jou. Laat dus nu weten welk idee jij het beste vindt!

>>> Ga naar de stempagina <<<

De genomineerden

KIJK-hoofdredacteur André Kesseler: “Eén van de redenen dat zoveel mensen KIJK ook na ruim 52 jaar nog steeds een leuk blad vinden, is dat we de wetenschap vieren. We zijn er op de redactie namelijk van overtuigd dat wetenschap en techniek de mensheid verder kunnen helpen. En wat wordt er in ons land veel bedacht! Het is elk jaar weer lastig om uit al die technologische ontwikkelingen een lijstje met genomineerden te filteren. Maar het is weer gelukt. “

De twintig genomineerden zijn: FORU Solution, ESTEC Noordwijk, WordProof, Erik Bakkers + onderzoeksgroep (TU Eindhoven), FiberSort + Wieland Textiles, Allseas, David Vakulov (TU Eindhoven), STIL, Incooling, Zoi Meet, Yiqian Bao (Design Academy Eindhoven), Dawn Aerospace, Alex van Silfhout + onderzoeksgroep (Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit), Heike Vallery + onderzoeksgroep (TU Delft), Unpluq, Ipadic, GDP Shaker, De Warmte, Goal 3 en DeNoize (TU Delft).

Meer informatie over deze initiatieven vind je hier.

tech-idee

In KIJK 1/2021 maken we de winnaar en de negen runners-up bekend. Deze editie ligt vanaf 22 december in de schappen.


Meer Nieuws