Xiaomi brengt transparante tv’s op de markt

Laurien Onderwater

15 August 2020 09:00

transparante tv

Een doorzichtige versie van Xiaomi’s OLED-beeldbuis wordt in massaproductie genomen. Een gevalletje why would you?

Het Chinese elektronicabedrijf Xiaomi heeft bekendgemaakt een transparante televisie op de markt te brengen. Het idee van een doorzichtige televee is niet nieuw; ze worden al enige tijd op beurzen getoond door verschillende fabrikanten. Maar Xiaomi beweert wel de eerste te zijn die een doorzichtige tv in massaproductie neemt.

Lees ook:

Transparante kijkbuis

De voluit geheten Mi TV Lux Oled Transparent Edition heeft een 55 inch (140 cm) OLED-scherm en een refresh rate van 120 Herz. Deze hoge verversingssnelheid zorgt voor vloeiende beelden. Het beeldscherm is slechts 5,7 millimeter dik en staat op een dikke, ronde voet waarin de hardware is verwerkt.

Als het tv-scherm uit staat, is het net een raam en kun je dus zien wat zich erachter bevindt – bij de meeste mensen een muur. Je hebt echter ook de optie de tv kunstwerken te laten zien als hij in uit-modus staat, net als bij de Samsung Frame. Schakel je hem in, dan beleef je volgens Xiaomi een “ongekende visuele ervaring” dankzij de “extra rijke zwarttinten en ongeëvenaarde helderheid”. Met het 10-bits paneel kan het scherm meer dan een miljard kleuren weergeven.

De Mi TV Lux Oled Transparent Edition van boven gezien. Het beeldscherm is slechts 5,7 mm dik. © Xiaomi

Kost dat dan, zo’n doorzichtige kijkdoos? Voor 49.999 yuan (zo’n 6129 euro) is de Mi TV Lux Oled Transparent Edition van jou. De tv is vanaf volgende week in China te koop.

Bronnen: Xiaomi, New Atlas, Tweakers

Beeld: Xiaomi

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws