Filmpje: frisdrankfontein XXXL

Karlijn Klei

30 August 2020 14:59

cola

Heb jij je altijd al afgevraagd wat er gebeurt als je kilo’s en kilo’s baksoda in een vat met 10.000 liter cola stort? Nee, niet?

We dachten dat de leukigheid er wel vanaf was, maar YouTuber Maxim Monakhov was duidelijk nog niet klaar met het bekende frisdrankfontein-experiment. Een literfles cola met een mentosje was niet genoeg om de Rus tevreden te stellen. Bij lange na niet.

Lees ook: Fles wegschieten met propaan

10.000 liter

Een belachelijke 10.000 liter cola schafte de YouTuber aan voor zijn ‘experiment’. Een duur grapje: het hele gebeuren kostte hem bijna 9000 Amerikaanse dollar. Was hij nou maar voor een B-merk cola gegaan.

In de eerste minuten van het filmpje is te zien hoe de voorbereidingen voor de uit de kluiten gewassen scheikundeproef getroffen worden. Als de liters en liters cola in de speciaal gemaakte tank gegoten is, is het tijd voor de grande finale: de bakken baksoda – een goedkoper alternatief voor de baden mentossnoepjes die anders nodig waren geweest – gaan erbij. Tada! Een heul grote frisdrankfontein.

Het filmpje is in het Russisch, maar dat mag de pret niet drukken. De beelden spreken voor zich.

Bronnen: Mamix?/YouTube, IFLScience

Beeld: Mamix?/YouTube

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes