Filmpje: Kees Moeliker draagt voor uit eigen werk

kijkmagazine

13-05-2014 16:00:25

Kees Moeliker op KIJK Live! - header

Op de vorige editie van KIJK Live! was bioloog, conservator, Ig Nobelprijswinnaar en columnist Kees Moeliker te gast. Bekijk nu het filmpje!

In het onderstaande, door MaMedia gemaakte filmpje legt Kees Moeliker allereerst uit waarom zijn meest recente boek eigenlijk De bilnaad van de teek heet – inderdaad een titel die wat toelichting behoeft. Daarna draagt hij twee hoofdstukjes hieruit voor. Allereerst ‘Het paringsorganenmuseum’, waarin onder andere de phalloblaster voorbijkomt, “een ingenieus apparaat dat verschrompelde geslachtsorganen tot volle glorie opweekt en opblaast”. Dan volgt ‘De paaseirover’, over een ekster die zijn eierenverzameling verrijkte met een wel heel ongewoon exemplaar.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De volgende editie van KIJK Live! wordt gehouden op donderdag 15 mei. Lees hier en hier meer over het programma. Erbij zijn? Geef je op via de site Meet-up, of stuur een mailtje naar [email protected] met als onderwerp ‘Aanmelding KIJK Live! 15 mei’, waarin je de namen en mailadressen vermeldt van jezelf en eventuele andere bezoekers die met je meekomen.

Let op! Dit is de voorlopig laatste KIJK Live! in Amsterdam. Na deze editie gaan we experimenteren met andere locaties en verwachten we ook een zomerstop in te lassen. Dus grijp je kans en kom op 15 mei!

Filmpje: MaMedia, foto: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Geen categorie

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis