KIJK Tipt: breder is beter?

KIJK-redactie

06 December 2023 09:00

Enorm breed gebogen computerbeeldscherm op een bureau

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een bijzonder breed computerbeeldscherm.

Breeeeeed

Enorm breed samsung beeldscherm

Breder is beter. Zoiets moeten de knutselaars bij Samsung hebben gedacht toen ze met de Odyssey Neo G9 57” (modelnaam: G95NC) op de proppen kwamen. Dit bakbeest van een beeldscherm – onlangs gepresenteerd op Gamescom in Keulen – wordt namelijk gepromoot als de eerste Dual-UHD-gaming-monitor ooit. Oftewel: het apparaat is net zo breed als twéé 32-inch ultra-high-definition-schermen naast elkaar, en dat is een primeurtje. Dikke proficiat voor Samsung dus. Want groter is beter, maar breder is nóg beterder.

Lees door op samsung.com

Plaatje

Sony Alpha 7CR camera

Liefhebbers van fotocamera’s en fotocamera-specs zullen graag lezen dat de nieuwe Alpha 7CR een full frame plaatjesmaker met verwisselbare lens is, uitgerust met een back-illuminated CMOS-sensor die ongeveer 61 effectieve megapixels belooft, die naast de nieuwste Sony-beeldprocessor is uitgerust met handige snufjes als real-time recognition autofocus en pixel shift multi shooting, en dat allemaal in een handig formaat van 13 bij 10 bij 8 centimeter. Liefhebbers van fotocamera’s en fotocamerafoto’s kijken daarentegen gewoon naar het plaatje hierboven.

Meer specs én meer foto’s op sony.com

Is it alive?

Vrouw zit naast een textiele installatie in het Textielmuseum in Tilburg

Deze belevingstentoonstelling toont ruimtelijke, textiele installaties die dankzij technologie tot leven komen. Tot en met 7 april 2024 te bezoeken in het Textielmuseum, Tilburg

Meer info op textielmuseum.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 11-12/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Samsung

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt