KIJK Tipt: muisstille muis

KIJK-redactie

21 September 2023 09:00

Stille muis van Logitech in drie kleuren, zwart, wit en roze

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een muis met minder klikgeluid.

Muisstil

Een roze M240 Silent Bluetooth Mouse

90 procent minder klikgeluid. Dat belooft Logitech met deze M240 Silent Bluetooth Mouse. De draadloze computermuis past perfect in de palm, zowel bij linkshandige mensen als bij mensen die wel een ziel hebben. Bovendien maakt hij razendsnel verbinding met je computer of tablet, zonder dat je een dongel of een poort nodig hebt. Maar zijn voornaamste selling point is dus dat hij veel stiller klikt dan zijn collega’s. 90 procent stiller, om precies te zijn.

Info op logitech.com

Intresynth

De S-1 Tweak Synth

De S-1 Tweak Synth van Roland biedt voor ieder wat wils. De krachtige micro polysynth (geïnspireerd op de legendarische SH-101 uit de jaren tachtig) zit namelijk tjokvol futuristische wave-manipulatie, ingebouwde sequencing en unieke performance-functies. Muziekmakers kunnen daarom geeken op vaktermen als vierstemmige polyfonie, noise-oscillatoren, OSC Draw-functie, 64-step sequencer, motion recording of ingebouwde arpeggiator. En de rest van ons kan hem gewoon op het bureau zetten om er interessant mee te doen.

Synthspecs op roland.com

Natuurlijk niet!

Cover van Natuurlijk Niet! van Roel Andringa-Boxum

In dit boek behandelt natuurkundige Roel Andringa-Boxum op toegankelijke wijze 32 misverstanden in de moderne natuurkunde. Zo ontkracht hij mythes over onder meer kernenergie en het klimaat.

Bestel bijvoorbeeld bij bruna.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 9/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: LEGO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt