KIJK Tipt: prijswinnende slimme kinderwagen

KIJK-redactie

12 April 2023 09:00

Ella, slimme kinderwagen

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een slimme kinderwagen

Oppaswagen

Ella, de slimme kinderwagen

Dit is Ella. En Ella is een slimme kinderkoets. Ze heeft namelijk een adaptief duw-en-remsysteem, een handsfree-strolling-modus, een automatische in-slaap-wieger én een speaker voor kalmerende white-noise-geluiden. Eerder dit jaar won Ella een felbegeerde Innovation Award op de Amerikaanse gadgetbeurs CES, als ’s werelds eerste kinderwagen en oppas ineen.

Rol naar www.gluxkind.com

Getikt

Big Bang Tourbillon Automatic Yellow Neon SAXEM

Cool horloge, he? Zeker voor 220 euro. Vonden wij ook, hoor. Totdat we iets beter keken en de Big Bang Tourbillon Automatic Yellow Neon SAXEM niet 220 euro bleek te kosten, maar 220.000 euro. Echt waar. Zodra we dat wisten, vonden we het kekke kleurtje trouwens maar lelijk, de radertjes maar aanstellerig en het rubberen bandje maar goedkoop. Grappig hoe dat werkt.

Meer info op www.hublot.com

Van muis naar Mickey

Getekende Mickey Mouse en Pluto naast een gefotografeerde muis.

Welke verschillen en gelijkenissen vertonen een echte muis en Mickey Mouse? En een bestaande eend en Donald Duck? Deze tentoonstelling, tot en met 28 mei te bezichtigen in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, vertelt het je.

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 4/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt