Dierentuin probeert ezels af te schilderen als zebra’s

kijkmagazine

29-07-2018 10:59:08

Zebra's

Even voor de goede orde: zo ziet een échte zebra eruit. Bron: Hans Hillewaert via Wikimedia CC

Deze dierentuin in Egypte had niet genoeg poen om zebra’s aan te schaffen en besloot bezoekers op een creatieve manier om de tuin te leiden. Het resultaat was alleen niet écht overtuigend.

Zebra’s zijn prachtige beesten. We begrijpen dan ook heel goed dat je als dierentuin graag een paar van de gestreepte dieren rond hebt lopen. Wat we níet begrijpen, is dat als je je er geen kan veroorloven, je denkt dat het beschilderen van je ezels de beste oplossing is.

Lees ook: Nee, dit is geen weerwolf

Imitatie

Het leek de eigenaar van een dierentuin in de Egyptische hoofdstad Caïro duidelijk wél een goed idee. En toegegeven, van veraf lijkt het misschien nog wel wat, maar zodra je de ‘zebra’s’ van (iets) dichterbij bekijkt, is het overduidelijk dat het gaat om een lachwekkend slechte imitatie.

Mahmoud A. Sarhan met een van de twee ‘zebra’s’. De uitgesmeerde verf is zó opvallend dat je je bijna afvraagt waarom de dierentuin geen watervaste variant koos. Bron: Mahmoud A. Sarhan

Student Mahoud A. Sarhan postte de foto’s die hij tijdens zijn dierentuinbezoek van de dieren maakte op social media. Ze gingen viral – en niet gek ook. Het is bijna te bizar voor woorden dat de dierentuin dacht bezoekers te kunnen foppen met deze slechte paintjob.

Liever geen zebra’s dan dit soort slechte imitatie. Arme ezels. Bron: Mahmoud A. Sarhan

Je hoeft namelijk verre van zebra-expert te zijn om te kunnen zien dat er niets klopt aan de twee ‘zebra’s’. Naast de uitgelopen strepen – nee, dat doen ze bij echte zebra’s niet – klopt het patroon van geen kant en zijn de oren veel te groot. Ook viel het Sarhan op dat de ‘zebra’ er niet vandoor ging toen hij dichterbij kwam. Dat terwijl zebra’s van nature behoorlijk schuwe dieren zijn.

Familie

Gedomesticeerde ezels, zoals de twee in de dierentuin, zijn grappig genoeg relatief nauw verwant aan zebra’s. Zo nauw, dat er in gevangenschap nog wel eens ‘zebrezeltjes’ worden geboren. Maar, verwant of niet, ze lijken duidelijk niet zó veel op elkaar dat een likje verf volstaat.

Zebra's

Even voor de goede orde: zo ziet een échte zebra eruit. Bron: Hans Hillewaert via Wikimedia CC

De eigenaar van de dierentuin houdt overigens vooralsnog halsstarrig vol dat de ‘zebra’s’ echt zijn. Ja ja, maak dat de kat wijs.

Bron: IFLScience

Beeld: Mahmoud A. Sarhan

KIJK 8/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's