Nobelprijs vrede naar Wereldvoedselprogramma

Laurien Onderwater

09 October 2020 11:07

Wereldvoedselprogramma

The World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties ontvangt dit jaar de Nobelprijs voor de vrede.

Voor zijn inspanningen om honger tegen te gaan ontvangt het Wereldvoedselprogramma, onderdeel van de Verenigde Naties, de Nobelprijs voor de vrede. Dat heeft het Noorse Nobelcomité zojuist laten weten.

“Het Wereldvoedselprogramma is ‘s werelds grootste humanitaire organisatie die honger aanpakt en voedselzekerheid bevordert”, aldus het comité. Vorig jaar heeft het VN-onderdeel bijna 100 miljoen mensen in 88 landen geholpen. Met het uitreiken van de erepenning wil het Nobelcomité de aandacht vestigen op de miljoenen mensen die honger lijden.

In 2019 ging de Ethiopische premier Abiy Ahmed Ali er met de vredesprijs vandoor. Ahmed werd bekroond voor zijn inspanningen voor vrede en internationale samenwerking. Bovendien zet de premier zich in eigen land keihard in voor gelijke rechten.

Aan de prijs is een bedrag van omgerekend ongeveer 950.000 euro verbonden.

Eerder deze week ging de Nobelprijs voor fysiologie of geneeskunde naar wetenschappers die het hepatitis C-virus hebben ontdekt, de natuurkundeprijs werd toegekend aan onderzoek naar zwarte gaten en de Nobelprijs scheikunde ging naar twee wetenschappers voor het ontwikkelen van de CRISPR-techniek.

Bron: Nobelprize.org

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Mens