Picture Perfect: krill etende krabbeneters

Laurien Onderwater

30-03-2020 07:29:00

krabbeneters ijsschots Antarctica

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: rustende robben.

Niks lekkerder dan na een stevige maaltijd even onderuit te zakken op de bank en uit te buiken. Dat is helemaal niet typisch voor de mens, andere dieren doen dat ook. Zo ook deze krabbeneters (Lobodon carcinophagus) die, ondanks hun naam, gespecialiseerd zijn in het jagen op krill. Niet krab.

De Franse fotograaf Florian Ledoux schoot de plaat van de drijvende ijsschots in Antarctica met zijn drone. Hij won er de eerste plaats mee in de Nature TTL Photographer of the Year-wedstrijd. Het is deze eerste keer dat deze fotocompetitie is gehouden en nu al waren er 7000 inzendingen afkomstig uit 117 landen.

Saillant detail: toen Ledoux de foto nam, was het vier uur ’s nachts. Inderdaad, hij was er in de winter als de dagen ontzettend lang zijn op Antarctica.

Bronnen: Nature TTL, New Atlas

Beeld: Florian Ledoux

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's