Zes keer carnaval

Naomi Vreeburg

05-02-2016 09:00:52

Deze studie onthult dat vooral oudere mannen vrouwen tijdens carnaval het liefst in korte rokjes zien, en meer resultaten.

Haal je feestneus maar weer uit de kast en trek je pinguïnpak aan, want carnaval is losgebarsten! En om een aantal zaken over dit feest in kaart te brengen, hebben Happy Cactus en CompleetVerkleed het Nationaal Carnavalsonderzoek 2016 uitgevoerd. 2400 Nederlanders vulden via Facebook een enquête in en dit leverde een lijst aan leuke resultaten op.

  • Tijdens carnaval wordt het meeste alcohol achterover gegooid door Noord-Brabantse mannen tussen de 18 en 45 jaar. Van hen geeft 85 procent aan meer dan 11 glazen drank per dag te drinken.
  • Van de Limburgers die meededen aan het onderzoek vindt 66 procent carnaval het beste feest van het jaar. Bij de Brabanders was dit 61 procent.
  • Hoe ouder, hoe gekker! Van de carnavalvierders in de leeftijdscategorie 36 tot en met 45 zegt de meerderheid dat een kostuum niet gek genoeg kan. Dit terwijl jongeren nog enigszins aan hun reputatie denken.
  • Bij carnaval hoort hompie pompie feestmuziek, zou je denken. En hoewel 64 procent van de Brabantse vrouwen deze muziek inderdaad het liefst hoort tijdens carnaval, is dit bij de mannelijke Brabanders andersom: 71 procent geeft de voorkeur aan popmuziek. Bij Limburgers ligt dit anders; maar liefst 84 procent geeft aan echte carnavalsmuziek te willen horen.
  • De helft van de Brabanders en 33 procent van de Limburgers heeft zich wel eens ziekgemeld na een dagje carnaval.
  • Vrouwen tussen de 18 en 25 en mannen boven de 40 (ouwe snoepers) geven opvallend vaak aan dat vrouwelijk sexappeal belangrijk zou moeten zijn bij de keuze van een kostuum. Bloot is dus een pré.

Bron: CompleetVerkleedPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens