16 maart: KIJK Live! rond boek ‘Wat als…’

kijkmagazine

25 February 2016 10:00

Wat als...-boek - header

Op woensdag 16 maart verschijnt het KIJK-boek Wat als… En daaromheen organiseren we een speciale editie van KIJK Live!

Jarenlang stond hij in ons blad: de serie ‘Wat als…’, waarin we met behulp van deskundigen elke maand een nieuw fascinerend scenario tackelden. Wat als er niet twee, maar drie seksen waren? Wat als de 9/11-aanslagen nooit hadden plaatsgevonden? Wat als de aarde geen maan had gehad? Nu zijn vijftig van deze gedachte-experimenten gebundeld in een mooi uitgevoerd boek: Wat als… 50 scenario’s die de wereld op zijn kop zetten.

Wat als...-boek - coverHet Wat als…-boek, een samenwerking tussen KIJK en uitgeverij Fontaine, telt ruim driehonderd pagina’s en is in full color uitgevoerd. Desondanks hebben we de prijs vriendelijk kunnen houden; voor 14,95 euro haal je het boek in huis. Zodat het ook nog een leuke aanschaf is als je als trouwe KIJK-lezer een aantal van de scenario’s al in ons blad voorbij hebt zien komen.

Op 16 maart verschijnt het boek, en ter gelegenheid daarvan organiseren we een speciale editie van ons evenement KIJK Live! in museum & sterrenwacht Sonnenborgh, Utrecht (routebeschrijving). Hier zal het eerste exemplaar van Wat als… worden aangeboden aan sterrenkundejournalist Govert Schilling, die ook een kort woordje zal spreken.

Daarna komen vier deskundige sprekers aan het woord rond vier van de scenario’s uit het boek: wat als we allemaal vegetariër worden, wat als er een nieuwe ijstijd uitbreekt, wat als we geld afschaffen en wat als de quantummechanica nooit was bedacht. Ook komt de inmiddels befaamde KIJK-pubquiz weer voorbij, waarbij de winnaar niet alleen naar huis gaat met de gewilde KIJK-goodiebag, maar ook met het tweede exemplaar van het Wat als…-boek. In de pauze en na afloop kan het boek ter plekke aangeschaft worden.

Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.30 en na afloop een borrel. Toegang is gratis! Wel is het nodig om je van tevoren inschrijven, waarbij geldt: vol is vol. Dus wees er snel bij!

Je kunt je opgeven voor dit evenement door een mailtje te sturen naar [email protected] met als onderwerp ‘KIJK Live! 16 maart’, of via deze Meetup-pagina.


Meer KIJK tipt