3 oktober: European Ig Nobel Show in NEMO

Naomi Vreeburg

28-09-2015 14:00:36

Zaterdagavond 3 oktober wordt in het Amsterdamse Science Center NEMO een humoristisch evenement met veel grote namen gehouden rond de Ig Nobelprijzen.

In de nacht van 18 september zijn ze weer uitgereikt: de Ig Nobelprijzen. Science Center Nemo organiseert 3 oktober een Engelstalige show vol humor en wetenschap rond deze onderscheidingen voor bizar wetenschappelijk onderzoek. Marc Abrahams, grondlegger en organisator van de Ig Nobelprijzen, zal de presentatie op zich nemen.

Maar niet alleen Abrahams zal het podium betreden. Tal van bekende wetenschappers zullen de vloer krijgen. Zo ook ex-KIJK-columnist Kees Moeliker; hij zal spreken over homoseksuele eendennecrofilie. Verder gaan onder andere Ionica Smeets en (eveneens ex-KIJK-columnist) Diederik Jekel de strijd met elkaar aan in de 24/7 Lecture Battle. Ze krijgen eerst 24 seconden om hun favoriete wetenschapsgebied uit te leggen in technische termen, gevolgd door een samenvatting voor leken in zeven woorden.

ig nobel marc

Marc Abrahams zal de show presenteren.

Feestelijk hoogtepunt van de European Ig Nobel Show is de uitreiking van een Ig Nobelprijs voor Literatuur aan Mark Dingemanse. Deze Nederlander kreeg de onderscheiding voor zijn onderzoek naar het woordje ‘huh’, maar zag geen kans om af te reizen naar Harvard om de prijs in ontvangst te nemen. 3 oktober is hij wel van de partij.

De deuren van Science Center NEMO, Amsterdam, zullen open zijn vanaf 20.00 uur; de show duurt van 20.30 tot 22.00 uur. Wil je erbij zijn? Kaarten zijn online te bestellen voor 15 euro. Ga voor meer informatie en het gehele programma naar www.ignobelnight.nl.

Lees hier meer over de Ig Nobelprijzen van dit jaar!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer KIJK tipt

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis