Amazon wil drones inzetten voor bestellingen

KIJK-redactie

2013-12-03 11:10:03

’s Werelds grootste online winkel Amazon heeft aangekondigd dat het bedrijf in de komende jaren pakketjes per drone wil gaan bezorgen. Binnen een halfuur staat de onbemande octocopter voor de deur met jouw aankoop.

Topman Jeff Bezos vertelde in het Amerikaanse tv-programma 60 minutes dat de internetwinkel al druk bezig is met het testen van zijn nieuwe service. Om je pakketje per zogenoemde ‘Prime Mail’ te laten bezorgen, moet je bestelling wel lichter zijn dan 2,5 kilogram. Maar volgens Bezos valt 86 procent van Amazons bestellingen binnen dit criterium.

Ook moet er nog druk worden gewerkt  aan de veiligheidsvoorschriften van deze service. Want wat als zo’n drone defect raakt en neerstort? En wat te doen met dieven die de pakjes of drones proberen te onderscheppen? Kortom, er moet nog heel wat gebeuren, maar Bezos beloofde: “Het zal werken, het zal gebeuren en het gaat heel leuk worden.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Vivible, The Conversation, DVICE

Beeld: Amazon


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.