Boring Company koopt hogesnelheidslijn

kijkmagazine

15-06-2018 12:59:55

Boring company

Oprichter van onder andere Tesla, SpaceX, de Boring Company én maker van Not-A-Flamethrower Elon Musk besluit iets te doen aan de (slechte) infrastructuur in de Amerikaanse stad Chicago.

Elon Musks not so boring ‘Boring Company’ won het bod op het bouwen van een hogesnelheidslijn onder Chicago. Daarmee versloeg het bedrijf minstens vier andere bedrijven die een oogje hadden op het traject. Musk ergerde zich al tijden aan de slechte verbinding tussen het centrum en het vliegveld, dus zag hier waarschijnlijk zijn kans.

Express Loop

Niet te verwarren met Musks futuristische ‘Hyperloop’, zou de ‘Express Loop’ mensen in 12 minuten tussen de binnenstad van Chicago en het O’Hare vliegveld verschepen. Ter vergelijking: met het huidige, bovengrondse traject, kost deze slordige 30 kilometer passagiers zo’n 40 tot 45 minuten.

De hypermoderne mini metro’s zullen elke 30 seconden rijden, 20 uur per dag, 7 dagen per week. Ook moeten ze met zero emission op Tesla-batterijen over de rails ‘schaatsen’, zal elke cabine klimaatregeling hebben om met de uiteenlopende temperaturen om te gaan, is er bagageruimte én – natuurlijk – WiFi. Laat het maar aan miljardair Elon Musk over om met een dergelijk ambitieus project op de proppen te komen.

Zal het station van de Express Loop er zo uit gaan zien? © The Boring Company

Prijskaartje

Het is (nog) niet bekend hoeveel de bouw precies gaat kosten, maar volgens de lokale krant zou de Boring Company ze voor zijn rekening nemen. Tickets zullen waarschijnlijk tussen de 20 en 25 dollar kosten (ongeveer de helft van de prijs voor een Uber), hoewel Musk zelf eerder dacht aan een bizar lage prijs van één dollar per ticket. We gaan het zien.

Onzeker

Hoe fantastisch dit ook klinkt, het zijn maar schattingen. Het is nog te vroeg om de exacte prijzen en reistijden vast te stellen. Voorlopig is de Boring Company nog bezig met het graven van tunnels. Die zouden de kosten wat drukken omdat ze kleiner zijn dan traditionele metrotunnels.

Hoe het traject eruit gaat zien, áls het er komt, hoe snel het gaat zijn, en hoeveel het gaat kosten, moeten wij – en met name de bewoners van Chicago – dus nog maar even afwachten. Ontzettend tof is het in ieder geval.

Bron: Gizmodo

Beeld: The Boring Company

Lees ook: 

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes