Copenhagen Suborbitals test zelfgebouwde raketmotor

André Kesseler

23-05-2012 09:00:58

Het Deense bedrijf Copenhagen Suborbitals is van plan om met een zelfgebouwde raket een mens de ruimte in te schieten. Deze week werd met succes de raketmotor getest.

Copenhagen Suborbitals werd in 2008 opgericht door Kristian von Bengtson en Peter Madsen. Na jaren keihard werken, lanceerden ze vorig jaar met redelijk succes de HEAT1X-TYCHO BRAHE, met aan boord een testdummy. Maar daarna werd het weer even stil rond de Deense avonturiers.

Die stilte werd begin deze week verbroken met de test van de TM65, de grootste en krachtigste raketmotor die ooit door amateurs werd gebouwd. Dat zag er zo uit.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Tijdens de 30 seconden durende test werd 700 liter vloeibare zuurstof en alcohol in pure stuwkracht omgezet. Copenhagen Suborbitals kondigde aan dat de hele zomer allerlei test zullen worden uitgevoerd, waaronder een valtest met de capsule. Wanneer de Denen echt buitenaards gaan, is nog niet bekend.

Bron: Wired / Copenhagen Suborbitals

Beeld: Copenhagen Suborbitals

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws