Eerste sprekers KIJK Live! 21 januari bekend

kijkmagazine

13-01-2014 16:00:13

Logo KIJK Live!

Op de volgende KIJK Live! (dinsdag 21 januari) krijg je praatjes voorgeschoteld over onder meer de verschillen tussen man en vrouwen, en het ontstaan van planeten.

De verschillen tussen man en vrouw, daar gaat het coverartikel van de huidige KIJK over. Of liever: over hoe steeds meer van die verschillen lijken te verdwijnen als je er behoorlijk wetenschappelijk onderzoek naar doet. Een van de deskundigen die in dit artikel aan het woord komen, is psycholoog Annelies Kleinherenbrink van de Universiteit van Amsterdam. Op de volgende KIJK Live! geeft ze een presentatie over dit onderwerp.

Verder mogen we sterrenkundige Nienke van der Marel (Universiteit Leiden) verwelkomen. Zij haalde afgelopen zomer uitgebreid het nieuws (inclusief tv) én het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Science door te ontdekken hoe rond sterren minuscule stofdeeltjes kunnen samenklonteren tot kometen en planeten. Hoe dat proces precies in zijn werk gaat, hoor je op alweer de vijfde editie van KIJK Live!

Ontstaan kometen en planeten

Naast Kleinherenbrink en Van der Marel zullen er nog een aantal sprekers zijn op KIJK Live!, die het over heel andere onderwerpen zullen hebben. Houd deze site in de gaten voor meer informatie!

De vijfde KIJK Live! wordt gehouden op dinsdag 21 januari 2014 in de Meet and workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur en is om 22.00 afgelopen. Daarna is er gelegenheid om met de sprekers en de KIJK-redactie na te borrelen. Toegang is gratis; als je iets wilt drinken vooraf, in de pauze en tijdens de borrel, is er een pot waar je 5 euro in kunt gooien. Geef je snel op via de site Meet-up!

KIJK Live! wordt georganiseerd in samenwerking met Martijn Aslander en Permanent Beta.

Beeld: Jan-Willem Bijl (logo), L. Calçada/ESO (illustratie)Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws