KIJK 2/2014 verschenen!

kijkmagazine

2014-01-09 11:00:53

Vanaf vandaag ligt KIJK 2/2014 in de winkel. Met als coveronderwerp: de verdwijnende verschillen tussen man en vrouw.

Man en vrouw zijn op allerlei vlakken heel verschillend, zo luidde jarenlang het credo. Verschillen die terug te voeren zouden zijn tot de prehistorie, toen mannen jaagden en vrouwen verzamelden. Dit zou zich voorts per evolutie hebben genesteld in onze genen, hersenen en hormonen. Dat was althans de theorie. Maar het onderzoek naar mannen en vrouwen heeft de afgelopen jaren een verrassende wending genomen, schrijft Asha ten Broeke in het openingsartikel van de nieuwe KIJK. Biologie is niet meer zo bepalend als ooit leek, en uit nieuw en beter onderzoek blijkt bovendien dat veel verschillen tussen mannen en vrouwen langzaam maar zeker aan het verdwijnen zijn. En dat op een moment dat in de maatschappij de kloof juist groter dan ooit lijkt te zijn.

KIJK 2/2014 - coverVerder onder meer in dit nummer van KIJK:

KIJK 2/2014 ligt in de winkel van 9 januari tot en met 5 februari. Het nummer is ook te bestellen via deze pagina – zonder verzendkosten!

Beeld: Getty Images


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.