KIJK 5/2011 verschenen!

kijkmagazine

08 April 2011 09:00

Vanaf vandaag in de winkel: KIJK 5/2011. Met als coveronderwerp de wapenverslaving van de VS.

KIJK 5/2011 - coverMaar liefst 270 miljoen vuurwapens zijn er te vinden in de VS, op 311 miljoen inwoners. Soms zorgt één van die vuurwapens in burgerhanden voor groot leed, zoals toen eerder dit jaar Jared Lee Loughner met een semi-automatisch pistool het vuur opende op congreslid Gabrielle Giffords. En daarvoor waren er bijvoorbeeld de bloedbaden van Columbine High School en Fort Hood. Reden genoeg om serieus te overwegen het wapenbezig aan banden te leggen, denken wij Europeanen dan al gauw. Maar dat ligt in de VS erg lastig. Waarom precies? Daarover gaat het tien pagina’s tellende omslagverhaal, waarvan je hier een voorproefje kunt lezen.

Verder onder meer in dit nummer: de meest fascinerende wolkenpartijen in beeld, zes zegeningen van onethisch onderzoek, en een aflevering in de serie Man&Macht over onze eigen koningin Beatrix.

Klik hier om alle siteberichten behorende bij dit nummer van KIJK op je scherm te krijgen.

NB: het artikel ‘No guns, no glory’ en bovenstaand bericht werden geschreven voordat de schietpartij in Alphen plaatsvond. Het is uiteraard niet de bedoeling van KIJK geweest dit drama op wat voor manier dan ook te bagatelliseren.

Beeld: AFP/ANP


Meer Nieuws