KIJK Live! 22 oktober Delft: gravitatiegolven!

kijkmagazine

14 October 2015 16:00

Gravitatiegolvenexperiment Virgo

Op donderdagavond 22 oktober is ons evenement KIJK Live! te gast bij het Science Centre Delft. Met als een van de onderwerpen: wat zijn gravitatiegolven en hoe vind je ze?

Binnenkort gaat het kilometers grote experiment Virgo weer op zoek naar de door Einstein voorspelde gravitatiegolven. Maar wat zijn dit eigenlijk voor golven? En in wat voor bochten moet je je allemaal wringen om ze te kunnen meten?

Dat legt natuurkundige Laura van der Schaaf (Vrije Universiteit Amsterdam) uit op de KIJK Live!-editie in Delft, waarbij ze onder meer een model van Virgo zal meenemen.

Verder vertelt op deze KIJK Live! sterrenkundige Frans Snik alles over het van origine Nederlandse fijnstof-meet-project iSPEX, dat nu in de rest van Europa wordt uitgerold, en spreekt dierenecoloog Liesbeth Sterck over geweld tussen dieren en wat dat over ons mensen zegt. Ook doen we weer een KIJK-pubquiz met een mooie hoofdprijs voor de bezoeker die het meest blijkt te weten van wetenschap en technologie!

Gratis toegang

Deze editie van KIJK Live! vindt plaats in het Science Centre Delft. Het adres is Mijnbouwstraat 120; hoe je daar moet komen, vind je hier. Het officiële programma duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur en na afloop een borrel. Toegang is gratis; bovendien blijft het Science Centre speciaal voor ons open na 17.00 uur, zodat je daar – ook gratis – een kijkje kunt nemen voordat ons programma begint.

Schrijf je in!

Erbij zijn? Je kunt je opgeven via de site Meetup of door een mail te sturen naar [email protected] met als titel ‘KIJK Live! Delft’ en in het bericht de namen van de bezoekers. Vol is vol, dus schrijf je snel in!

Meer over moorddadig gedrag onder apen en wat dat over ons mensen zegt, lees je in KIJK 11/2015. Deze editie ligt in de winkel vanaf 22 oktober.


Meer KIJK tipt