KIJK Live! 23 april: Hubble’s 25-jarig jubileum

kijkmagazine

21-04-2015 14:30:12

Hubble Space Telescope

Deze week is het precies 25 jaar geleden dat ruimtetelescoop Hubble werd gelanceerd. Op KIJK Live! zetten we de kijker in het zonnetje.

Hij is bijna synoniem geworden voor ruimteonderzoek: de Hubble Space Telescope, die ons van talloze schitterende platen en allerlei intrigerende ontdekkingen voorzag. Komende vrijdag is het een kwart eeuw geleden dat de telescoop werd gelanceerd. Reden voor KIJK om er op de vooravond van dit jubileum uitgebreid aandacht aan te besteden op ons evenement KIJK Live!, komende donderdag in museum & sterrenwacht Sonnenborgh, Utrecht. Spreker is Alex de Koter, als sterrenkundige verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Daarnaast gaan we het op deze KIJK Live! natuurlijk nog over een aantal totaal andere onderwerpen hebben. Namelijk: de minder prettige kant van de bevrijding van Europa door de geallieerden, hoe bruin vet je slanker maakt, en hoe je Himalaya-gletsjers onderzoekt met drones. Ook testen we je kennis in de eerste KIJK-pubquiz!

Op de wachtlijst

Het officiële programma van deze KIJK Live!-editie duurt van 20.00 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur en een borrel na afloop. Tijdens deze borrel kun je natuurlijk met de andere bezoekers, maar ook met de sprekers en de KIJK-redactie van gedachten wisselen.

Op dit moment is de zaal vol, maar je kunt je wel nog op de wachtlijst zetten via de site Meetup. Mochten anderen zich afmelden, dan kun je alsnog komen.

Benieuwd wat je precies van KIJK Live! kunt verwachten? Bekijk dit korte filmpje, gemaakt op de vorige editie in Eindhoven, gefilmd en gemonteerd door Jordy Ruijter:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Beeld: ESA/Hubble (M. Kornmesser)Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis