KIJK Live! 6: vrijwillig malaria en quantumcomputers

kijkmagazine

01-02-2014 16:00:25

Logo KIJK Live!

Op 19 februari is de zesde editie van ons maandelijkse evenement KIJK Live! in Amsterdam. Onder andere kom je hier meer te weten over malaria-onderzoek en de quantumcomputer.

Malaria maakt elk jaar meer dan een half miljoen dodelijke slachtoffers – volgens sommige schattingen zelfs meer dan een miljoen. Dat er het nodige onderzoek wordt gedaan naar de ziekte zal dan ook niemand verbazen. Opmerkelijker wordt het als bij dat onderzoek gezonde vrijwilligers met malaria worden geïnfecteerd. Hierover zal Else Bijker van het Radboudumc te Nijmegen komen spreken op de volgende KIJK Live!

Daarnaast hebben we natuurlijk ook weer een mooi bètaonderwerp: de quantumcomputer. Zoals we schreven in KIJK 13/2013 hopen Nederlandse onderzoekers over een jaar of tien een bescheiden versie van dit langverwachte apparaat te hebben. Maar wat is nu precies een quantumcomputer? Dat zal hoogleraar natuurkunde Carlo Beenakker (Universiteit Leiden) op 19 februari uit de doeken komen doen.

De overige sprekers maken we binnenkort bekend.

Erbij zijn op 19 februari? Geef je op via de site Meet-up! De locatie is de Meet & Workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. De zaal gaat open om 19.30 uur; het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, met daarna een borrel. Toegang is gratis; wel vragen we een kleine bijdrage als je gebruikmaakt van de bar.

Bekijk het onderstaande filmpje om een idee te krijgen van wat KIJK Live! precies inhoudt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

KIJK Live! wordt georganiseerd in samenwerking met Martijn Aslander en Permanent Beta.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis