KIJK Live! Anthony Brown over Gaia

kijkmagazine

19-12-2013 11:05:45

Anthony Brown op KIJK Live! over Gaia

Vandaag is Gaia gelanceerd. Bekijk de KIJK Live!-presentatie over deze indrukwekkende ruimtekijker, die maar liefst 1 miljard sterren in de gaten moet gaan houden.

Eerlijk gezegd was het een kwestie van ‘nee heb je, ja kun je krijgen’ toen we sterrenkundige Anthony Brown benaderden voor een praatje op KIJK Live! over ruimtelescoop Gaia. De betreffende editie van ons evenement vond namelijk tien dagen voor de lancering plaats, dus we vreesden dat Brown – al sinds 1997 betrokken bij de missie – wel wat anders aan zijn hoofd had. Gelukkig bleek hij toch bereid om af te reizen naar de Beurs van Berlage, om een geboeide zaal alles te vertellen over ‘zijn kindje’.

Bekijk het filmpje van zijn praatje, met onze excuses voor het feit dat de twee animaties die Brown wilde tonen niet konden worden weergegeven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het filmpje werd geschoten en gemonteerd door Daan van Bergen van VideoLogic. Hartelijk bedankt daarvoor!

Later vandaag op onze site meer over de lancering van Gaia. (Nog) meer weten over de missie? Lees dit integraal online geplaatste KIJK-artikel.

De overige KIJK Live!-filmpjes van 9 december hopen we binnenkort op onze site te posten.

Ook een keer bij KIJK Live! zijn? Geef je op via de site Meet-up voor de volgende editie, die wordt gehouden op dinsdag 21 januari 2014.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar