KIJK Live! Woestijnstof onderzoeken op zee

kijkmagazine

15-05-2014 11:00:15

Jan-Berend Stuut - header

Afgelopen KIJK Live! vertelde marien geoloog Jan-Berend Stuut over zijn klimaatexpeditie. Bekijk het filmpje!

“Als wetenschapper heb ik de opdracht om te publiceren in allerlei vooraanstaande tijdschriften. Nature en Science is bijna het hoogst haalbare, maar er is één tijdschrift dat nog hoger op ieders lijst en dat is KIJK.” Zo stal marien geoloog Jan-Berend Stuut gelijk al onze harten aan het begin van zijn KIJK Live!-praatje, referend naar het artikel dat wij onlangs publiceerden over zijn expeditie.

Uiteraard hadden we Stuut niet uitgenodigd om stroop te smeren, maar om te vertellen over de wetenschap achter zijn spannende tocht over de Atlantische Oceaan. Daarbij onderzocht hij – niet heel voor de hand liggend – stof, uit de Sahara. Hoe dat precies zit, en wat dat stof allemaal voor effecten kan hebben op ons klimaat, vertelt Stuut in het onderstaande filmpje, gemaakt door MaMedia.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De volgende editie van KIJK Live! is vanavond. Lees hier en hier meer over het programma. Erbij zijn? Geef je nog snel op via de site Meet-up, of stuur een mailtje naar [email protected] met als onderwerp ‘Aanmelding KIJK Live! 15 mei’, waarin je de namen en mailadressen vermeldt van jezelf en eventuele andere bezoekers die met je meekomen.

Let op! Dit is de voorlopig laatste KIJK Live! in Amsterdam. Na deze editie gaan we experimenteren met andere locaties en verwachten we ook een zomerstop in te lassen. Dus grijp je kans en kom!

Filmpje: MaMedia, foto: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis