Maker Monday: LEGO Space Shuttle vliegt echt

Naomi Vreeburg

19-06-2017 07:15:41

LEGO space shuttle

Iedere maandag is Maker Monday op onze site. Deze keer: Adam Woodworth laat zijn LEGO Space Shuttle zweven.

De LEGO Space Shuttle-set uit de jaren negentig is een echte klassieker. Als je de originele set nog compleet op je zolderkamer hebt liggen, vang je er al gauw een paar honderd euro voor. En dit terwijl het speelgoed niet eens kan vliegen, laat staan de ruimte bereiken. Maar daar bracht Adam Woodworth – die al eerder voorbijkwam in deze rubriek – verandering in.

Woodworth bouwt de set na en laat zijn creatie vliegen. Hóe legt hij in onderstaand filmpje niet uit, maar aan Sploid verklapt de maker wel dat zijn creatie is gemaakt met 1 millimeter schuim en daardoor slechts 2,5 gram weegt. Krijg jij dit ook voor elkaar?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer DIY

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis