Meningen verdeeld over gevolgen klimaatverandering

kijkmagazine

21-11-2012 16:00:30

Death Valley

Hoe groot zijn de gevolgen van ‘global warming’? Dat vroegen we de bezoekers van deze site via een poll.

In het coververhaal van KIJK 12/2012 kon je lezen hoe het klimaat de geschiedenis drastisch beïnvloedde. Wat betekent dat voor de toekomst, als de klimaatverandering doorzet? Sommige wetenschappers voorzien rampspoed, andere concluderen dat het allemaal wel mee zal vallen. En wat denken de bezoekers van deze site? Dat vroegen we de afgelopen weken via een poll.

De grootste groep stemmers, 34,7 procent, koos voor het antwoord “als we de klimaatverandering niet stoppen, zal dat wereldwijd enorme gevolgen hebben”. De op een na grootste groep van 22,6 procent denkt dat rijke delen van de wereld zich wel zullen redden, maar dat armere gebieden het flink voor hun kiezen gaan krijgen.

21,0 procent denkt daarentegen dat “de gevolgen van de klimaatverandering lang niet zo ernstig zullen zijn als nu door paniekzaaiers wordt aangenomen”. 14,5 procent vertrouwt erop dat de mensheid te zijner tijd in staat zal blijken om te ‘dealen’ met de veranderingen die een hogere temperatuur met zich meebrengt.

4,8 procent meent dat de klimaatverandering überhaupt niet plaatsvindt. 2,4 procent, tot slot, had geen mening.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws