Nu in de winkel: KIJK 10/2019

Laurien Onderwater

19 September 2019 06:59

KIJK 10/2019

Haast je naar de winkel want de nieuwste editie van KIJK ligt in de schappen. Met op de cover: 5G verandert de ‘digitale snelweg’ in een racebaan.

Over een paar maanden is het zover: dan wordt het 5G-netwerk in Nederland geïntroduceerd. Deze technologie maakt data-uitwisseling mogelijk die tien keer sneller is dan we nu gewend zijn. Dat geeft ongekende mogelijkheden, maar zonder slag of stoot zal het allemaal niet gaan. En er ligt een gevaar op de loer. Hierover lees je in KIJK 10/2019.

Verder in dit nummer:

  • Alcohol drinken zonder kater, kans op leverschade of verslaving klinkt als een utopie. Een wetenschapper werkt eraan.
  • In beeld: ziektes die je lelijk te pakken kunnen krijgen, maar onder de microscoop prachtig zijn.
  • Als een vrouw rond de acht weken zwanger is, krijgt ze de eerste echofoto van haar kind te zien. Maar al voor die tijd vinden er een heleboel ontwikkelingen plaats. De reis van cel naar embryo onder de loep.
  • Ad van Wijk is dé Nederlandse apostel van de waterstofeconomie. Volgens de hoogleraar Future Energy Systems de enige weg naar een wereld zonder fossiele brandstoffen.
  • Hoewel Albert Einsteins gelijk steeds wordt bewezen, zijn er natuurkundigen die alternatieven opperen voor zijn algemene relativiteitstheorie. Christian Arnold testte zo’n alternatief.

KIJK 10/2019 ligt in de winkel tot en met 16 oktober. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.

Beeld: Shutterstock


Meer Nieuws