Picture Perfect: tussen de vissen

Karlijn Klei

20 September 2021 08:59

zeeschildpad

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een groene zeeschildpad in het hart van een school glasbaarsjes.

Om de pracht en praal van het oceaanleven in het voetlicht te zetten en men bewust te maken van de kwetsbaarheid van dit aquatische leefgebied, organiseert het Oceanographic Magazine jaarlijks de Ocean Photographer of the Year-award. Dit jaar kroonde de jury de Australische fotograaf Aimee Jan, met het prachtige shot van een groene schildpad te midden van een school vissen, tot winnaar. Jan maakte de foto in het Ningaloorif, langs de westkust van Australië.

Hoewel de groene zeeschildpad (Chelonia mydas) overal rond de evenaar voorkomt, zijn de populaties de afgelopen jaren aanzienlijk geslonken. Een van de redenen hiervoor is dat er in het verleden op grote schaal op de onderhand bedreigde soort werd gejaagd. Niet voor niets kreeg de groene zeeschildpad de bijnaam soepschildpad: hij belandde regelmatig in de pan.

Lees ook:

Bronnen: Ocean Photographer of the Year

Beeld: Aimee Jan/ Ocean Photographer of the Year

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Foto's