Picture Perfect: vulkaanuitbarsting vanuit de ruimte

Laurien Onderwater

18-06-2018 08:59:09

vulkaanuitbarsting

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: de eruptie van vulkaan Kilauea gezien vanuit de ruimte.

De enorme vulkaanuitbarsting op Hawaï kan je bijna niet zijn ontgaan. Het zorgde voor een hoop commotie: mensen wilden ermee op de foto of suggereerden om marshmallows boven de hete lava te roosteren (beiden geen goed idee). Wellicht dat je het nieuws over de eruptie inmiddels wel zal bent, maar we wilden je toch deze foto niet onthouden.

Bewerkt beeld

De ESA-Copernicus-satelliet Sentinel 2B heeft de stromende lava namelijk vast weten te leggen en dat ziet er spectaculair uit. Moeten we er wel even bij vermelden dat de kleuren in deze foto zijn bewerkt, maar ach who cares, want dat levert dan wel deze mooie beelden op:

Bron: ESA

Beeld: ESA

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Foto's

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis