Politie Dubai test nieuwste aanwinst: hoverbikes

Laurien Onderwater

16-10-2017 12:59:15

Hoverbikes

Arabische agenten zullen over niet al te lange tijd door de straten van Dubai zweven op hoverbikes. Bekijk het filmpje!

Dubai is druk bezig om de politie een upgrade te geven. Zo schreven we een aantal maanden terug dat de stad meer blauw op de straat wil, maar dan wel in de vorm van mechanische politieagenten. Toen werd robocop REEM geïntroduceerd. Niet lang daarna kwam Dubai met autonome politiewagens die 24/7 de straten in de gaten moeten houden. En alsof dat nog niet hightech genoeg is, leveren de agenten nu hun politiemotors in voor hoverbikes.

Scorpion-3

De politiemannen gaan Scorpion-3 hoverbikes gebruiken die eerder dit jaar werden onthuld door de Russische start-up Hoversurf. De nieuwe technologie die de politie van Dubai omarmt, werd onthuld op Gitex – een internationaal, technologisch evenement dat plaatsvindt in het Dubai World Trade Center.

Het model dat op Gitex 2017 was te zien, is nog een prototype. Maar de Afdeling Technische Innovatie van de politie heeft al een bestelling geplaatst bij Hoversurf voor een hele vloot hoverbikes.

De toekomst is nu

Om veiligheidsredenen worden de zwevende voertuigen zodanig geprogrammeerd dat ze maximaal vijf meter hoog kunnen vliegen. Wanneer de accu volledig is opgeladen, kan de hoverbike 25 minuten in de lucht blijven en een maximumsnelheid bereiken van 70 kilometer per uur.

Voordat de smerissen daadwerkelijk door de stad gaan vliegen, zullen ze eerst nog flink wat moeten oefenen met de hoverbikes. Maar in onderstaand filmpje kun je alvast een exemplaar in actie zien. Het is zeker: the future is here.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: ScienceAlert, CNN

Beeld: Dubai Police

Lees ook:

Cover Kijk 10Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes