Robot maakt hamburgers klaar

Naomi Vreeburg

12-03-2017 11:00:42

hamburgers

Maak kennis met Flippy: een robot die hamburgers… eh… omflipt.

Komende week wordt het lekker weer, maar zo mooi dat we de barbecue al aanzetten? Hmm, misschien niet. Maar zodra die tijd wel aanbreekt – we kunnen niet wachten – mogen we weer hamburgers (al dan niet vegetarisch) omdraaien op de grill. En het slimme, mechanische hulpje Flippy is hier ook heel goed in.

De robot wordt getest in een burgerrestaurant in Pasadena (Californië) en moet hier de burgers en andere ingrediënten op de grill obsessief in de gaten houden met behulp van computervisie. Flippy gebruikt verder een deep-learning-systeem om te beoordelen of de burger al gaar is en om onderscheid te maken tussen het vlees en andere ingrediënten zoals kaas en tomaten.

hamburgers

Flippy zit nog altijd in de demofase, maar de makers van de robot hopen dat het hulpje in 2019 zelfstandig aan de slag kan gaan. En niet alleen om burgers om te draaien, maar ook om bijvoorbeeld de groenten te snijden en het hele broodje hamburger samen te stellen. Want daar heeft Flippy op dit moment toch echt nog mensenhanden voor nodig.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: New Atlas, InversePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis