Snelste privéjet ter wereld op komst

KIJK-redactie

03-01-2014 16:00:25

Tijd is geld in het zakenleven. Daarom is het vanaf 2018 mogelijk om in vier uur van New York naar Londen te vliegen met de nieuwe privéjet Spike Aerospace S-512.

Je bent 80 miljoen armer, maar dan heb je ook wat. De nieuwe privéjet van het Amerikaanse bedrijf Spike Aerospace zal jou en maximaal zeventien vrienden niet alleen behoeden voor lange wachtrijen bij de incheckbalie op het vliegveld. Hij vliegt ook nog eens sneller dan het geluid en brengt je daarom in no time op je plaats van bestemming.

Ter vergelijking: normaal gesproken heb je zeven uur nodig om van Londen naar New York te vliegen. De Spike Aerospace S-512 legt die afstand af in vier uur tijd; iets meer dan de helft dus.

Een nadeeltje: omdat de jet sneller vliegt dan het geluid, mag hij alleen deze supersonische snelheid vliegen boven de oceaan; de FAA staat niet toe om boven land te vliegen. Dat heeft alles te maken met de bekende knal die de nodige geluidsoverlast veroorzaakt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Apparata.nl, Wired

Beeld: Spike AerospacePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis