Vliegende hacker haalt drones uit de lucht

KIJK-redactie

09-12-2013 11:00:35

Amazon kan zijn toekomstige bezorgingsdrones maar beter verzekeren. De hackdrone heeft namelijk het levenslicht gezien en is klaar om andere onbemande vliegtuigen te kapen.

Webshop Amazon kondigde onlangs aan over enkele jaren haar bestellingen per drone te willen laten bezorgen. We zijn nog maar een week verder en de eerste grote dwarsbomer ligt al op de loer: hackdrone SkyJack. Deze dievendrone hackt namelijk andere drones.

De SkyJack deed zijn kunstje op een Parrot AR.Drone. Op het moment dat hij zo’n drone in het vizier krijgt, controleert hij de WiFi-adressen in de buurt. Als het adres van de Parrot AR.Drone erbij zit, laat SkyJack hem de verbinding verbreken en neemt hij de drone vervolgens over. Dus stel dat zo’n toekomstige bezorgingsdrone van Amazon wordt gehackt en gekaapt, dan kan de hacker niet alleen het bestelde pakketje onderscheppen, maar ook de drone stelen.

Het grote brein achter de SkyJack is privacy- en veiligheidsresearcher en tevens computerhacker Samy Kamkar. Kamkar werd in 2005 bekend door de Samy-worm die rondzwierf op MySpace en een miljoen profielen besmette.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Samy Kamkar, DVICE

Beeld: Samy Kamkar/Neerav BhattPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis