WhatsApp helpt je opruimen

Astrid Kromhout

04-11-2020 12:00:00

encryptie

Met een nieuwe tool van WhatsApp gooi je makkelijker bestanden weg.

Misschien herken je dit: wil je net die leuke foto appen, zit het geheugen van je telefoon alweer vol. Het zijn vaak niet eens jouw eigen beelden, maar de grappige filmpjes, foto’s en gifjes die je vrienden je de afgelopen tijd hebben geappt. WhatsApp ontwikkelde een nieuwe tool die je helpt om deze bestanden eenvoudig op te ruimen.

Lees ook:

De nieuwe functie zet alle bestanden die je via WhatsApp ontvangt, van groot naar klein bij elkaar. Hij groepeert ook media die vaak zijn doorgestuurd. Met de thumbnails in je scherm kun je makkelijk kiezen welke beelden je wilt verwijderen. WhatsApp is bezig om deze dienst wereldwijd in te voeren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Je kunt natuurlijk ook je ‘voordeur’ op slot doen als je helemaal niet wilt dat foto’s en filmpjes die je via Whatsapp ontvangt meteen worden opgeslagen. Via instellingen zet je dan ‘Save to camera roll’ of ‘Media visibility’ uit. Maar je kunt straks dus via diezelfde instellingen aan bestandsbeheer doen, zodat je met een schoon geheugen je eigen leuke foto’s kunt blijven appen.

Bronnen: Engadget

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws