KIJK op de wereld: little boxes

André Kesseler

22 October 2023 12:00

Huizen in rechte lijnen in de wijk Bayou Vista. Beeld doet denken aan het liedje Little Boxes

Iedere zondag vind je op onze website de mooiste en interessantste satellietfoto’s van de aarde. Deze week: in deze Amerikaanse wijk lijken alle huizen op elkaar.

Malvina Reynolds kennen we in Nederland niet zo. Of je moet ooit gekeken hebben naar de Amerikaanse serie Weeds, waarin een nummer van haar als titelsong wordt gebruikt. Ze zingt daarin:

Little boxes all the same

There’s a green one and a pink one

And a blue one and a yellow one

And they’re all made out of ticky-tacky

And they all look just the same.

Malvina Reynolds

Daar moesten we aan denken toen we in Google Earth deze buitenwijk van de Texaanse stad Houston ontdekten. Allemaal ‘doosjes’, gemaakt van goedkope bouwmaterialen (ticky-tacky), en ze zien er allemaal hetzelfde uit. Nou ja, grofweg dan. De wijk heet Bayou Vista en werd in het begin van de jaren zestig aangelegd; toevallig rond de tijd dat Little Boxes verscheen.

Inmiddels wonen er volgens de laatste telling 1755 zielen en het is er kennelijk goed toeven. Meestal. Want Bayou Vista ligt in de gevreesde Tornado Valley en toen de orkaan Ike er op 13 september 2008 overheen was gestoomwalst, zagen veel little boxes er niet meer all the same uit. Maar met behulp van wat nieuwe ticky-tacky kwam Bayou Vista er uiteindelijk weer strak bij te liggen.

Wereldkaart met locatie en coördinaten Bayou Vista

Ook een goede Google Earth-locatie voor deze rubriek? Stuur dan een mailtje met de coördinaten en korte omschrijving naar [email protected].

Lees ook:

Beeld: Google Earth

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws