Picture Perfect: ruimtehaven in baai

Naomi Vreeburg

16-11-2020 08:59:02

ruimtehaven

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: Japanners onthullen concept voor ruimtehaven.

Totdat het coronavirus zijn grip op ons verliest, zit met een gerust hart op vakantie gaan naar het buitenland er niet in. Een tripje naar de ruimte klinkt daardoor opeens een stuk aantrekkelijker. Bedrijven zijn al jaren bezig om zo’n ruimtereis mogelijk te maken, maar overnachten tussen de sterren is voor de meesten van ons nog ver weg.

Lees ook:

Toch durfde het Japanse Noiz Architects al een stapje verder te gaan. De architecten stelden zichzelf namelijk de vraag waar ruimtevliegtuigen in de toekomst moeten opstijgen en landen. De baai van Tokio leek ze de beste optie. Samen met andere ontwerpers en non-profit organisatie Spaceport Japan ontwierp Noiz Architects een ruimtehaven voor dit gebied. En het concept is toch echt een plaatje:  

Overtuigen

De architecten en Spaceport Japan denken aan een groot platform in de baai dat met een brug in verbinding staat met het vaste land. En op het eiland kunnen toeristen veel meer doen dan in en uit een ruimtevliegtuig stappen, zo zien de Japanners voor zich. Van musea tot zwembaden en van restaurants tot een 4D-theater: toeristen moeten het hier – naast hangars en vertrek- en aankomsthallen – allemaal kunnen vinden.

Met dit concept hoopt Spaceport Japan de Japanse overheid en zakenwereld te overtuigen te investeren in ruimtereizen. De eerste stap daartoe is volgens de organisatie dat er over deze toeristische tripjes wordt gesproken. And here we are.

Bronnen: CNN, New Atlas

Beeld: Spaceport Japan

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's