Virgin Galactic krijgt vergunning voor ruimtetoeristen

kijkmagazine

02 August 2016 13:00

Taxitest SpaceShipTwo Virgin Galactic

Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic is weer een stapje dichter bij het vervoeren van burgers naar de ruimte en terug.

Goed nieuws voor wie de hoop koesterde ooit een retourtje ruimte te boeken bij Virgin Galactic: het bedrijf maakte gisteren bekend een vergunning te hebben gekregen om het ruimtevliegtuig SpaceShipTwo in te zetten voor commerciële doeleinden. Verlener van deze vergunning was het Office of Commercial Space Transportation van de Amerikaanse Federal Aviation Administation – een orgaan dat schuilgaat onder de erg toepasselijke afkorting FAA-AST.

Virgin Galactic heeft jarenlang nauw samengewerkt met de FAA-AST om het gewilde papiertje in handen te krijgen, zo meldt het bedrijf. In die tijd werden onder andere het ontwerp, de veiligheid en het vluchtplan van SpaceShipTwo geanalyseerd. En blijkbaar is dat allemaal in orde – ondanks de crash van het eerste exemplaar in 2014.

Extra mijlpaaltje

Het nieuwe exemplaar van SpaceShipTwo, dat in februari werd onthuld, had trouwens ook nog zijn eigen mijlpaaltje: dat onderging gisteren een taxitest. Op de foto hierboven zie je hoe het ruimtevliegtuig wordt voortgetrokken door een Range Rover Autobiography, beschikbaar gesteld door Land Rover.

Goed, lijkt nog niet echt op een tripje naar de ruimte, maar ook kleine stapjes moeten worden gezet, zullen we maar zeggen.

Bronnen: Virgin Galactic, Engadget

Beeld: Virgin Galactic


Meer Nieuws