Apple waarschuwt voor iPhone 12

Naomi Vreeburg

25 January 2021 15:00

iPhone 12

Dragers van een pacemaker moeten volgens het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple afstand houden van de iPhone 12.

Eind vorig jaar kwam Apple met een nieuwe smartphone: de iPhone 12. Op de achterkant is dit toestel uitgerust met magneten die in cirkelvorm liggen. Hieraan kun je onder andere de MagSafe Charger vastklikken, een draadloze oplader. Hartstikke handig natuurlijk, maar de magneten brengen ook een gevaar met zich mee.

Lees ook:

Borstzak

In het blad Heart Rhythm Journal verscheen eerder deze maand een publicatie over dit gevaar. De magneten van de iPhone 12, zo bleek uit onderzoek, zou in een borstzak de werking van een pacemaker mogelijk verstoren. Dit apparaatje is namelijk gevoelig voor elektrische of magnetische velden.

Apple heeft zijn ondersteuningspagina over de magneten in iPhone 12-toestellen afgelopen weekend aangevuld, zo ontdekte nieuws- en mediawebsite MacRumors. Het Amerikaanse elektronicabedrijf adviseert gebruikers voor de zekerheid minimaal 15 centimeter afstand te bewaren tussen hun pacemaker of interne defibrilator en de nieuwste generatie iPhones. Het gaat daarbij om de iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro en 12 Pro Max.

30 centimeter

Ook moet 15 centimeter afstand bewaard worden tussen de pacemaker en MagSafe-accesories (zoals hoesjes) en de MagSafe- en MagSafe Duo-opladers. Daarnaast adviseert Apple deze afstand te vergroten naar 30 centimeter als de iPhone 12-modellen draadloos opgeladen worden. Ach ja, een gewaarschuwd mens telt voor twaalf… ehh… twee.

Bronnen: RTL Nieuws, MacRumors


Meer Nieuws