Colosseum is grootste LEGO-set ooit

Naomi Vreeburg

16-11-2020 15:00:00

Colosseum

Het ultieme cadeau in deze coronatijd: het Colosseum van LEGO-steentjes. Daar ben je wel even zoet mee.

Een van de meest iconische trekpleisters is toch wel het Colosseum, het amfitheater in Rome met een hoogte van 48 meter en lengte en breedte van 189 bij 156 meter. Het nieuwe model van LEGO heeft niet zulke gigantische afmetingen (59 x 52 x 27 centimeter), maar dit uit steentjes bestaande Colosseum mag zich toch de grootste set noemen die de Deense speelgoedfabrikant ooit heeft uitgebracht.

Lees ook:

De set maakt deel uit van een reeks LEGO-modellen speciaal voor volwassenen die van architectuur houden. (Als je daar geen klap mee hebt, maar wel van het bouwen houdt, mag je de set overigens ook gewoon kopen. Vindt LEGO vast niet erg.)

Kost da?

Dit Colosseum bestaat uit 9036 onderdelen en drie verdiepingen, versierd met Dorische, Ionische en Korinthische zuilen. Hiermee stoot de set het Millennium Falcon-model uit de Ultimate Collector Series Star Wars van de troon. Deze telt namelijk 7541 steentjes. De recordhouder dáárvoor was de Taj Mahal-set, bestaande uit 5923 onderdelen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Deense speelgoedfabrikant laat weten dat je de set op 27 november (slim, Black Friday) kunt kopen. Een prima kerstcadeau als je het ons vraagt. Al zal het geen goedkoop presentje zijn; er hangt een prijskaartje aan van 499,99 euro…

Bronnen: Mashable, Dutch Cowboys

Beeld: LEGO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes