Dit moet wel de kleinste gameboy ooit zijn

Laurien Onderwater

05 February 2021 09:00

gameboy

Wil je op deze spelcomputer spelen? Dan zul je hem wel onder een microscoop moeten leggen.

Een muisarm, een tablet-nek, of een smartphone-pols of -duim. Het zijn allemaal fysieke klachten die bij mensen kunnen ontstaan als ze te fervent gamen, typen of voorovergebogen over een slim apparaat zitten. Doe-het-zelver Kevin Bates voegt er met zijn nieuwste creatie hoogstwaarschijnlijk nog een kwaal aan toe: nanogameboy-ogen.

Lees ook:

Nanogameboy

Al in 2014 liet Bates zijn creativiteit los op de Game Boy® en bouwde er een ter grootte van een creditcard. De gelicentieerde Arduboy, zoals Bates de spelcomputer doopte, is gebaseerd op het opensource-platform Arduino. Mensen kunnen er Tetris op spelen.

De Arduboy is al klein genoeg, maar Bates ging nog een stapje verder. Groter is niet altijd beter en daarom liet hij de Arduboy krimpen tot Nano Arduboy; een spelcomputer die zo’n 2 centimeter lang en 1 cm breed is. Het minuscule apparaatje beschikt over 0,49-inch OLED-scherm van 2048 pixels.

Verder heeft het een oplaadbare batterij van 25 mAh die goed is voor ongeveer een uur spelen. Maar wil je op de nanospelcomputer kunnen spelen, dan heb je wel haviksogen nodig en zeer kleine vingers om op de individuele knoppen te kunnen drukken. Beter voor je ogen is het om de nanogameboy onder een loep te leggen.

gameboy
De Arduboy Nano past op een muntje. © Kevin Bates

Bates kan het ding in ieder geval prima bespelen, zo laat hij in onderstaand filmpje zien.

What’s next? Een Pico Arduboy?

Bronnen: YouTube, Gizmodo

Beeld: Kevin Bates

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes