Robotdolfijn moet de echte dieren vervangen

Laurien Onderwater

15-10-2020 16:00:00

robotdolfijn

Deze knap ontwikkelde androïde dolfijn is niet van echt te onderscheiden. Komt hiermee een einde aan zeezoogdieren in gevangenschap?

“Een plek waar mensen op een tribune in een halve cirkel kijken naar wilde dieren die trucjes doen in ruil voor eten.” Het moge duidelijk zijn dat de makers van tv-programma Rambam geen fan van het Dolfinarium zijn. Volgens hen is het park een circus en geen dierentuin en heeft het om die reden ten onrechte een vergunning voor het houden van wilde dieren.

Lees ook:

Door deze Rambam-aflevering kwam het Dolfinarium flink in opspraak. “Sluit die tent”, riepen veel mensen. Maar anno 2020 zijn de deuren nog steeds geopend. Wellicht dat Edge Innovations met de oplossing komt. Het bedrijf heeft een robotdolfijn ontwikkeld die niet van echt is te onderscheiden. De bot zou de echte dolfijnen in aquaria kunnen vervangen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
De robotische dolfijn van Edge Innovations. Dit bedrijf bestaat al geruime tijd; het creëerde ook een orka-animatronic voor de film Free Willy.

De robotdolfijn is 2,5 meter lang en weegt 550 kilo. Zijn huid is van een speciaal soort siliconen gemaakt. Verder zijn de bewegingen die het zeezoogdier maakt zeer realistisch, evenals zijn geluiden. Het enige nadeel is het prijskaartje: dat begint bij 3 miljoen dollar. En daardoor vrees ik toch dat het Dolfinarium het voorlopig nog bij de levende pretdieren houdt.

Bronnen: Reuters, NU.nl

Beeld: Edge Innovations

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes