Filmpje: hoverbike stort neer

Laurien Onderwater

11-06-2020 10:59:00

hoverbike crash

Onlangs werd de vliegende fiets van de Russische start-up Hoversurf getest. Maar op 30 meter hoogte gaf het ding er de brui aan.

Hij heeft vier propellers die gevaarlijk dicht bij de benen van de piloot zijn gemonteerd, kan tientallen meters hoog vliegen en heeft een topsnelheid van 96 kilometer per uur. What could possibly go wrong, horen we je denken. Het was dan ook op z’n zachtst gezegd spannend toen de Scorpion 3-hoverbike van Hoversurf onlangs werd getest en crashte.

Lees ook:

Harde landing

In het filmpje is te zien hoe een piloot op een afgelegen terrein in Dubai opstijgt met de Scorpion 3 naar een hoogte van ongeveer 30 meter. Al vrij snel gaat er iets mis en begint de hoverbike te bokken. De piloot zet onmiddellijk de daling in en maakt een harde landing op de twee achterste steunen. Vervolgens klapt het hele ding achterover, bovenop de piloot terwijl de voorste twee propellers nog draaien. Wonder boven wonder kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren af. De fiets uiteraard niet.

Volgens het bedrijf Hoversurf was de barometer kapot. Onder een filmpje dat het op YouTube plaatste (en inmiddels weer eraf heeft gehaald) schreef de Russische start-up: “De barometer in Dubai weigerde en er gebeurde een ongeval – een val van een hoogte van 30 meter. Alle veiligheidssystemen werkten goed en de piloot raakte niet gewond. Veiligheid is onze grootste zorg. Dankzij zulke incidenten worden onze ontwerpen steeds veiliger.”

Dankzij zulke incidenten?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Hoversurf, New Atlas

Beeld: Hoversurf

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes