Google Maps fotografeert ruim 16 miljoen kilometer

Laurien Onderwater

15 December 2019 19:52

Google Maps

De online kaartendienst heeft satellietfoto’s van maar liefst 98 procent van de bewoonde wereld.

Je kunt ermee naast olifanten lopen in Kenia, de Zuidpool verkennen, de beroemde Poolse zoutmijn Wieliczka bezoeken en nog veel en veel meer. Met Google Street View gaat er een (virtuele) wereld voor je open. En nu heeft de dienst een mijlpaal behaald: maar liefst 98 procent van de bewoonde wereld is op satellietfoto’s weergegeven.

Lees ook:

16,7 miljoen

Al bijna 13 jaar bestaat de mobilemappingdienst Google Street View, waarbij auto’s over de gehele wereld rondrijden met een geavanceerde camera op hun dak om elke straat te kieken. Naast auto’s rijden er ook fietsen en zelfs trikes rond om plekken die niet met de wagen zijn te bereiken ook vast te kunnen leggen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld een virtuele wandeling maken door de Efteling.

Onlangs onthulde de Amerikaanse multinational voor het eerst hoeveel werk die Street View-voertuigen hebben verricht om de wereld in kaart te brengen: het bedrijf heeft meer dan 10 miljoen mijl (dus circa 16 miljoen kilometer) aan Street View-beelden verzameld.

98 procent

Ook maakte Google bekend dat het met het gratis programma Google Earth 98 procent van de bewoonde wereld heeft vastgelegd op satellietfoto’s. Dat betekent dat de kaartservice meer dan 93 miljoen vierkante kilometer van onze aardbol heeft beslaan.

Met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers is Maps een van de populairste diensten van het bedrijf, meldt CNET. Bovendien zorgt het voor een hoop geld in het laatje, omdat de zoekgigant Google Maps inzet voor lokale advertenties.

Bronnen: CNET, Tweakers

Beeld: Google

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Nieuws