Deze Japanse vork maskeert slurpgeluiden

Laurien Onderwater

26-10-2017 08:59:45

vork

Retourtje Japan geboekt, maar weet je nu al dat je je enorm gaat ergeren aan de slurpgeluiden die de inwoners maken? Deze vork biedt uitkomst. 

Door de jaren heen zijn er al flink wat bizarre uitvindingen gedaan. Wat dacht je van een volwassen robot die je, eh, jobs geeft, een wagentje dat je goudvis uitlaat of een heuse nachtmerriemachine. En we kunnen nog een uitvinding toevoegen aan het rijtje: een vork dat slurpende geluiden van gulzig etende Japanners maskeert.

Noodle harassment

Waar slurpen bij ons thuis aan tafel als onbeleefd wordt beschouwd, is het in Japan juist een teken van waardering;  je vindt het eten lekker. Daarnaast zou slurpen de smaken versterken. Maar veel toeristen ergeren zich tijdens een tripje naar het land aan de vieze eetgeluiden. Er bestaat zelfs een term voor op sociale media: noodle harassment. 

En daarom komt het Japanse bedrijf Nissin Food Products met een oplossing: een vork die slurpgeluiden herkent en ze maskeert met andere geluiden. Nissin kwam op dit idee door toiletten in Japan die doortrekgeluiden maken als iemand nogal luid zit te, eh, je weet wel.

Slurpwaarschuwing

Terug naar het eten. Zodra iemand luid zit te slurpen, zendt de vork – Otohiko genoemd – een waarschuwingssignaal naar de speciale applicatie op je smartphone, die vervolgens een geluid afspeelt van stromend water om de slurpgeluiden te maskeren. Tja, de meest geniale uitvinding is het niet, maar grappig is het wel. Nissin is serieus van plan de vorken (voor 110 euro per vork) te verkopen, maar het bedrijf doet dat pas als het minstens 5000 bestellingen heeft.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: phys.org, Engadget

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes